GeoVadriasztó

...ahol nem a nyúl az úr!

Szántóföldi növénykultúrákban, elsősorban napraforgóban, kukoricában és repcében, valamint gyümölcsösben, faiskolákban, erdészeti fa kultúrákban nyulak, őzek és szarvasok  (kis- és nagyvadak) rágása által okozott vadkárok kivédésére, csökkentésére használandó készítmény.

A szer kellemetlen, undort keltő ízé­vel, rágási tulajdonságával és a szagával éri el a hatását.

Felhasználásra vonatkozó előírások:

A készítményt a vegetációs időszakban a szántóföldi kultúrák zöld hajtásainak a védelmére preventív jelleggel célszerű kijuttatni állománypermetezéssel, 0,3 – 0,4 %-os töménységű vizes oldatként.

Dózisa: 1 liter /ha 80 – 300 liter vízzel, osztott kezeléssel 0,5 liter – 0,5 liter / ha dózisban kijuttatva.

Kijuttatás időpontja: 2-4 leveles állapottól virágzás megkezdéséig 14 – 21 naponta legfeljebb 3 alkalommal.

Fás szárú kultúráknál a készítményt nagyobb koncentrációban – 1:3 vagy 1:5 arányú vizes hígításban – kell a védendő felületre (fatörzsek, vázágak, hajtások, stb.) egyenletes cseppekben felhordani kézi szórópisztollyal vagy speciális permetezőgéppel.

Kijuttatás mindig száraz időben kell, hogy történjen. Ősz végi – tél eleji időszakban fagymentes napokon, a tavaszi-nyári kijuttatáskor pedig a reggeli vagy esti órákban történjen a permetezés.

Nagy táblák esetén végezhető csak szegélykezelés minimum 20 méter szélességben.

A Geo-Vadriasztó önmagában tartalmaz tapadást fokozó nedvesítő adjuvánst, de hatékonyságát még fokozhatjuk olyan segédanyagok hozzáadásával, amelyek a kipermetezést követően növelik a készítményünk esőállóságát, csökkentik a lemosódás kockázatát. Ráragasztják a hatóanyagunkat a levél felületére.

A levél felületére való ragasztó hatást tudunk biztosítani a karbamid-formaldehid kondenzációs vegyületeket tartalmazó GeoLomb General N26 (nyújtott feltáródású Nitrogén formákat tartalmazó) lombtrágyával – 10 liter/ha dózisban – történő együttes kijuttatással is, amikor is egyben nitrogén tápanyag utánpótlást is biztosítunk.

Az első magyar fejlesztésű és gyártású vadriasztó

Kiszerelések: 20l, 50l, 200l, 600l IBC