GEOLOMB KALÁSZOS N20+Mg,Cu,S

Kalászos növénykultúrákban történő alkalmazásra (Hatékonyság fokozása magnézium, kén és réz mezo- és mikroelem kiegészítéssel)

A magnézium növeli a növény fotoszintetikus aktivitását, jelenléte elengedhetetlen a cukrok, fehérjék és zsírsavak szintézisében, azok szállításában és raktározásában. Kalászosoknál a szemtelítődés időszakában van nagy jelentősége, mivel magképzés idején fokozottabbá válik a szénhidrátok szállítása a levelekből a generatív szervek felé. A jó magnézium ellátásnak minőségjavító és ezerszem tömeg növelő hatása van. A nem megfelelő magnézium ellátás kihatással van a hajtás- és a gyökérnövekedésre, azaz hiánya rontja a többi tápelem felvételi hatékonyságát is, fokozza a fény- és a hő-stresszre való érzékenységet.

A kén jelenléte fokozza a nitrogénfelvétel hatékonyságát, különösen fontos szerepe van a fehérjék és zsírsavak képzésében. Búza esetében minőségjavító, mivel a búzaliszt tulajdonságai (a tészta nyújthatósága, nyújtási ellenállás, kenyértérfogat) szoros kapcsolatot mutatnak a növény kéntartalmával. A megfelelő kénellátás növeli a zöldtömeget, serkenti a növények vegetatív növekedését, növeli a klorofill tartalmat. A termék réz kiegészítésével kapcsolatos információkat l. a termékcsalád N25+Cu tagjánál.

Tápanyag összetétel m /m % g/liter
Összes Nitrogén (N) 20 246
Karbamid Nitrogén (N-NH2) 13,3 172
Lassú hatású Nitrogén (UF) 6,7 73,8
Magnézium(MgO) 2 24,6
Réz (Cu) (réz-amin-komplex) 0,02 0,25

Ként a készítmény 2 m /m % alatti mennyiségben tartalmaz.

FELHASZNÁLÁS

  • Fejtrágyaként, önmagában 15 – 20 liter/ha dózisban, míg szilárd fejtrágya vagy UAN oldat kiegészítéseként 10 liter/ha dózisban javasolt az alkalmazása.
  • Lombtrágyaként alkalmazva dózisa 5 -10 liter/ha.
  • Permetlé mennyiség mindkét esetben: 200-400 liter/ha.

KEZELÉS IDŐPONTJA

  • tél vége- kora tavasz, bokrosodáskor gyomirtással egy menetben – Fejtrágyázás
  • szárba szökés idején növényvédelmi kezeléssel vagy élőalgás lombtrágyával (AlgaSanBa) egy menetben – Lombtrágyázás 1.
  • virágzás, kalászhányás előtt, gombaölő szeres kezeléssel vagy élőalgás lombtrágyával (AlgaSanBa) együtt – Lombtrágyázás 2.