GEOLOMB REPCE N19+B,Mo

Felhasználása elsősorban a repce intenzív vegetatív növekedési fázisában javasolt, amikor segítségével egy gyorsan elérhető és egy nyújtott hatású nitrogén formát tudunk biztosítani a fokozottabb nitrogén igény kielégítésére, és ezt összekapcsoljuk a megtermékenyülést és a szemképződést segítő bór és molibdén mikroelem egymást erősítő hatásával.

A N trágyázás a repceállományok tavaszi fejlődésének legfontosabb meghatározója, célja az ősz folyamán már kialakult termőképletek megőrzése, csökkenésük elkerülése. Ezért kiemelt szerepe van rossz nitrogén felvehetőségi körülmények esetén a hatékony nitrogén formákat tartalmazó szerekkel történő kiegészítő fej- és lombtrágyázásnak.

 • A repce bórigényes növény, bórfelvétele a termés nagyságától függően 300-400 g/ha. A bór jelenléte stabilizálja a sejtfalat a növekedés során, hiánya a sejtmegnyúlásban okoz zavart. A bór stimulálja a generatív folyamatokat, a pollentömlő hajtását és fejlődését is. Hiányában csökken a megtermékenyülés, akadályozott a kötődés.
 • A nitrogén és bór kölcsönösen segíti egymás jobb felvételét (szinergizmus).
 • A molibdén hiányra a keresztesvirágúak (pl. repce) rendkívül érzékenyek, rosszul fejlődnek, súlyosabb esetben a levelek torzulnak, sérülés esetén rosszul regenerálódnak. Nem kielégítő molibdén ellátottság esetén a növények klorofill tartalma csökken, fotoszintézisük gátolttá válik.
Tápanyag összetétel m /m % g/liter
Összes Nitrogén (N) 19 232
Karbamid Nitrogén (N-NH2) 11,3 138
Lassú hatású Nitrogén (UF) 7,7 94
Bór (B) 2,5 31
Molibdén (Mo) 0,1 1,2

FELHASZNÁLÁS

 • Fejtrágyaként, önmagában 15 – 20 liter/ha dózisban, míg szilárd fejtrágya vagy UAN oldat kiegészítéseként 10 liter/ha dózisban javasolt az alkalmazása.
 • Lombtrágyaként alkalmazva dózisa 3-6 liter/ha, hajtásképződéstől virágzásig.
 • Permetlé mennyiség: mindkét esetben 200 – 400 liter/ha.

KEZELÉS IDŐPONTJA

 • tél vége kora tavasz, vegetáció meginduláskor, szárba induláskor – Fejtrágyázás
 • szár megnyúlás, rozettásodás idején növényvédelmi kezeléssel vagy algás lombtrágyával (AlgaSanBa) egy menetben – lombtrágyázás 1

 • intenzív növekedés, zöldbimbós, sárgabimbós szakaszban növényvédelmi kezeléssel vagy algás lombtrágyával
  egy menetben – lombtrágyázás 2