Premium Liquid Turf

Biostimulátor hatás: A tőzeg alapú termékek a biostimulánsok, melyek bioaktív ösz- szetevőket tartalmazó szerves anyagok kivonatát jelentik. Hatásukkal a növényi életfolyamatokat serkentik, stimulálják, növelik a stresz- szel szembeni ellenállást. Csökkentett műtrágyadózis mellett is képesek a növények genetikai potenciáljában lévő maximumokat megközelíteni.

Mi is az a tőzeg?

A tőzeg növényi eredetű fosszilis szerves anyag, tulajdonkép- pen félig a szárazföldi humuszképződés terméke.

Hogyan keletkezett?

Növények (fák, cserjék,…stb.) vizes közegben történő (pl. mocsa- rakban), hosszú ideig tartó felhalmozódásával keletkezik. Az oxi- génhiányos állapot miatt speciális bomlási folyamatok játszódnak le.

Mi az összetétele?

A tőzeg kémiai szempontból, ásványi és szerves komponensek összetett keveréke. Szerves anyaga cellulóz, lignin és humuszanyagok, melyek igen erős adszorpciós (megkötő) erővel bírnak. Értékes ásványi anyag tartalommal is rendelkezik.

Tőzeg

Talajjavító és jó hatékonyságú tápanyagszolgáltató képességét a humuszanyagoknak köszönheti. Serkentőleg hat a talajéletre is.

Tőzeghumát koncentrátum

N: Talajjavító és jó hatékonyságú tápanyagszolgáltató képességét a humuszanyagoknak köszönheti. Serkentőleg hat a talajéletre is.

P: Összetétel: huminsavak, fulvosavak, értékes szerves anyagok, N, P, K és nyomelemek.

K: Működési mechanizmus: A humin- és fulvosavak nagy adszorpciós tulajdonsággal rendelkeznek, megkötik a különböző tápelemeket és hatékonyan átadják a növényeknek. Így kiegyensúlyozott tápanyagellátást biztosítanak. A humuszanyagok javítják a talajokat, fokozzák a termőképességüket.

üzemanyagtartály_kép_01

1000L IBC kiszerelés