AlgaSanBa élőalgás növénykondícionáló mikrobiológiai készítmény

AlgaSanBa termésnövelő és növénykondícionáló mikrobiológiai készítmény

Az AlgaSanBa olyan többfunkciós növénykondicionáló lombtrágya, amely élő-sejtes zöldalga törzseket, valamint a hazai forgalomban lévő élő algakészítmények között egyedülálló módon hasznos baktériumokat tartalmaz.

mikorhasznaljuk_algasanba

Az AlgaSanBa összetevői és azok jótékony hatásai:

ALGÁK:

 • A készítmény élő-sejtes formában tartalmazza a valódi zöldalgák (Chlorophyta) törzsének két faját (Chlorella sp., Chlamydomonas sp.). Az algasejtek által szintetizált és a környezetbe bocsátott serkentő és a növényi immunfolyamatokat támogató bioaktív anyagok a kultúrnövényben olyan folyamatokat indukálnak, mely hatására javul a növény vízháztartása miközben a szén-dioxid megkötés sebessége és a fotoszintetikus aktivitás változatlan marad.
 • Hormontermelésük révén növekedés-serkentő illetve öregedés-gátló hatással is rendelkeznek. Erőteljes és egészséges hajtásnövekedés tapasztalható.

BAKTÉRIUMOK:

 • A levélfelületen nagy számban jelen lévő baktériumok és a gyökérzónában élő baktériumkonzorcium között hasonlóság van. Az Azotobacter törzsek pigment termelésük és vastag felszíni védőrétegük hatására a levélen ellenállnak az UV sugárzásnak és a szárazságnak valamint kedvezőtlen környezeti feltételek esetén cisztát képeznek, megőrizve ezzel életképességüket. Élettevékenységük révén megkötik a légköri Nitrogént, így a sejtek pusztulása utáni bomlással felszabadulva a Nitrogén közvetlenül a növény rendelkezésére áll.
 • Serkentik a termékben élő algák szaporodását.
 • A Pseudomonas fluorescens kiváló fém-komplex képzőket termel, amelyek segítik a növények és algák mikroelem felvételét.

BAKTÉRIUMOK:

 • A hatékonyságának fokozására termékünk – a mezo- és mikroelmeket aminosav-kelát formájában juttatja a levélfelületre, ami gyors növényi felvételt biztosít. Készítményünk ezáltal az aminosav-kelát alapú mikroelemes növénykondícionáló készítmények ismert növekedés serekentő, beltartalom és ízkomplexum fejlesztő, érési vagy színkialakulási hatásával is rendelkezik.
 • A szer alkalmas a specifikus mikroelemigényű fenofázisok, növényi stresszhelyzetek célzott és időzített kezelésére.
 • A közvetlenül hozzáférhető aminosavakkal rásegítünk a növény proteinfelépítő folyamataira, s ezzel energiát tud megtakarítani a növényfejlődés egyéb folyamatai számára. Az aminosavakon keresztül egyben hozzájárulunk a növény szempontjából energetikailag hatékony Nitrogén-ellátáshoz is.

Napraforgó kísérlet (5 ha) AlgaSanBa 10l/ha kezelt
Jászberény 2018

Napraforgó kísérlet (5 ha) kezeletlen
Jászberény 2018

Kukorica kísérlet (5 ha) AlgaSanBa 10l/ha kezelt
Jászberény 2018

Kukorica kísérlet (5 ha) kezeletlen
Jászberény 2018

geosan_katalogus_2.indd

Használata:

A növények fejlettségétől függően, de legkorábban a 2-4 leveles fejlettségi állapottól, 1-3 alkalommal, legfeljebb 5%-os töménységben kijuttatva, az egyes kezelések között 14-21 nap különbséget kell hagyni.

Dózis:

 • szántóföldi kultúrák levélkezelésére 5-10 l/ha mennyiségben
 • szabadföldi zöldség termesztésben levélkezelésre, 10-15 l/ha mennyiségben
 • zöldség hajtatásban csepegtető öntözéssel 3-5 ml/tő mennyiségben, legfeljebb 5%-os töménységben, 10-14 naponta kijuttatva

Eltartható:

 • 5-10oC közötti hőmérsékleten 6 hónapig
 • 10-20oC közötti hőmérsékleten 3 hónapig
 • 20-30oC közötti hőmérsékleten 6 hétig

A megvásárolt termékek göngyölegeit előzetes egyeztetés után visszaszállítjuk!