MIKROELEM TARTALMÚ LOMBTRÁGYÁK

GeoMicro

A GeoMicro termékkör tagjai lombtrágyaként alkalmazhatók a növényeken fellépő mezo –  és mikroelem  hiánybetegségek megelőzésére és gyógyítására, ami révén biztosítható azok hatékony, harmonikus tápelem kiegészítése és a nagyobb ellenálló képesség elérése.

GeoMicro Bór   B 13.25, Mo 0.8 m/v%  BIO

A GeoMicro Bór olyan korszerű műtrágya, amely oldat formában, a gyors felvételt segítő szerves komplex vegyületként tartalmaz magas koncentrációban bór tápelemet. A molibdén mikroelem kiegészítés tovább fokozza a bór hatékony beépülését a növénybe.

1 – 4 liter / ha 250 – 300 liter vízben, szántóföldi növényeknél max 1% lehet a koncentrációja. A növénykultúrától, annak fenofázisától és tápanyag ellátottságától függően a vegetációs fázisban 1 – 3 alkalommal használható.

GeoMicro Vas   Fe 3, B 0.95, CO 0.15 (Fe EDDHSA kelátképző) m/v% BIO

A GeoMicro Vas elsősorban vas mikroelem pótlására, vashiány betegség gyógyítására alkalmas lombtrágya. Összetételéből adódóan  bór és réz mikroelem pótlást is biztosít.

2 – 4 liter / ha 0,1 – 0,3 % -os töménységben lehet kijuttatni. A növénykultúrától, annak fenofázisától és tápanyag ellátottságától függően a vegetációs fázisban 1 – 3 alkalommal használható.

GeoMicro Kalcium   N 13.3, CaO 18.2, MgO 2.8, Fe 0.28, B 0.14, Zn 0.028

(Fe EDDHSA, Zn EDTA) m/v%

A GeoMicro Kalcium gyümölcs- és zöldségkultúrákban a kalciumhiány megelőzésére, kalcium ellátottság fenntartására és a termények elállóságának, jobb tárolhatóságának javítására alkalmas lombtrágya készítmény.

Gyümölcsösben 5 – 10 liter/ha dózisban 1 – 2 % -os töménységben a virágzás után a betakarítást megelőző 10-14 napig 2 alkalommal javasolt a felhasználása.

Zöldség féléknél 5 liter/ha dózisban 0,5 % -os töménységben a tenyészidőszak elején 10 naponként max 3 alkalommal javasolt a felhasználása.

Magnézium, vas, bór és cink tápelem kiegészítésével harmonikus mezo- és mikroelem utánpótlást biztosítunk. Különösen ajánlott az alma lenticilliumos foltosságának megelőzésére.

GeoMicro RézVitéz   Cu 7.0, Zn 1.17 m/v% BIO

Felhasználható lombtrágyaként és tápoldatozásra is szántóföldi kertészeti növényeknél, szőlő-gyümölcs kultúrákban tőben talajon keresztüli beöntözésben. Általánosan minden kultúrában réz és cink pótlására levéltrágyaként 1,5 – 3 liter/ha dózisban legalább 300 liter vízzel hígítva javasolt használata. A réz és cink komplex képzője: heptaglükonsav (HAG).

GeoCa-Antisitpp Ca 16.2, CaO 22.9 m/v% BIO

Folyékony Kalcium tartalmú lombtrágya a Kalcium hiány megelőzésére és gyógyítására.

Alkalmazás:

Alma, körte: 10 l/ha dózisban alkalmazzuk, sziromhullástól a várható betakarítás előtti hétig 7-14 naponta ismételve.

Vízmennyiség: 400-1000 l/ha

Csonthéjas gyümölcsök 5-10 l/ha, 7-14 naponként a sziromlevélhullástól a betakarítás előtti hétig.

Vízmennyiség: 400-1000 l/ha

Szabadföldi paprika, paradicsom: 5 l/ha dózisban alkalmazzuk virágzástól folyamatosan a második, harmadik terméskötődésig. Maximum 4 kezelés javasolt

Vízmennyiség: 300-600 l/ha