• Megbízható ± 3% pontosságú talajnedvesség mérés,
  • beépített hőmérséklet mérés,
  • masszív érzékelők, talajba szúrva, talajba leásva,
  • 5 év garancia.

Az SM150T a talajnedvességet és a talajhőmérsékletet méri, kutatási minőségű pontossággal. Stabil, robusztus szerkezet, megbízható teljesítményt szolgáltat.

 

Kutatási minőségű érzékelő

Az SM150T fejlett, szabadalmaztatott elektronikája és ellenálló konstrukciója egy nagyon megbízható érzékelést eredményez, rendkívüli sótartalom és hőmérséklet stabilitással. Az SM150T-t úgy tervezték, hogy ellenálljon a hosszú távú földalatti elhelyezésnek – az érzékelő, a csatlakozók és a kábel környezetvédelmi szempontból mind engedélyezettek, az IP68 (International Protection, Nemzetközi Védettségjelőlés) szerint.

± 3% pontosságot nyújt a nedvességtartalom mérésére (talajkalibráció után), a beépített hőmérséklet-érzékelő pedig ± 0,5 ° C pontosságú.

 

Adatnaplózás és leolvasás

Az SM150T egy kettős rendeltetésű szonda – használható, az azonnali nedvességméréshez, vagy a talajban hagyva, csatlakoztatva egy adatgyűjtőhöz, biztosítja a hosszú távú nedvesség- és hőmérsékletadatokat.

 

Telepített érzékelők esetén:

Az SM150T bármelyik *megrendelhető adatgyűjtővel, valamint számos más gyártó által készített adatgyűjtővel naplózható (egyszerű 0-1 V kimenet nedvességhez, 10K termisztor a hőmérséklethez). A hőmérséklet rögzítéséhez az érzékelőt teljesen le kell ásni és egy adatgyűjtőhöz kell csatlakoztatni.

 

Hordozható használathoz:

Az SM150T-t az  SM150 készlettel együtt, hordtáskával és a HH150 mérőórával együtt szállítjuk.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az SM150 készlethez mellékelt HH150-es mérőeszköz csak leolvasási eszköz. Megjegyzés: Hordozható üzemmódban az SM150T érzékelő nem biztosítja a hőmérséklet kijelzését.

 

 

Telepítés

Az SM150T könnyen beszerelhető és telepíthető – a hegyes érzékelők minimalizálják a talaj struktúra változást és megőrzik az eredeti talajszerkezetet a mérőpálca körül. A mélységben történő behelyezésnél a hengeres alak megkönnyíti a kézzel fúrt lyukakba való telepítést. Az érzékelő menetes alapja csatlakoztatható az opcionális 50cm és 100cm hosszabbítóhoz, amelyek segítik az elhelyezést és eltávolítást.

 

Beállítás:

Az SM150T az ásványi és szerves talajokra, termesztőközegre vonatkozó általános beállításokat tartalmazza. Kétpontos talajkalibráció elvégezhető a nagyobb pontosság érdekében, ha szükséges.

Felhasználás:

Az SM150T könnyen telepíthető és pontos mérést nyújt a talaj nedvességéről és hőmérsékletéről – leegyszerűsítve mindkét paraméter függőleges körvonalazását. (A hőmérsékletméréshez elengedhetetlen a szonda leásása!)

 

KertészetMindössze 143 mm hosszal (a rudacskák 51 mm-esek) a SM150T telepíthető a termesztőpaplanba és a virágcserépbe. Hordozható használatnál, az SM150 készlet egyszerű, rugalmas megoldást nyújt a termesztési feltételek egységesítéséhez a sokféle táptalajban. A táptalaj kalibrációi közé tartoznak a perlit, a kókuszrost, a tőzeg és az ásványgyapot, csakúgy, mint a termőföld is.