GEOSYNERGIA Talaj- és növénykondicionáló készítmény (növény- és talajkezelésre)

GEOSYNERGIA

 

Talaj- és növénykondicionáló  készítmény  (növény- és  talajkezelésre)

A növénykondicionáló a növények fejlődésére, terméshozamára és általános állapotára kedvezően ható, szerves vagy szervetlen anyagokból előállított készítmény, amely a növényi életfolyamatokra elsődlegesen a tápanyag-forgalom befolyásolásán keresztül hat.

 

A talajkondicionáló talaj fizikai, kémiai, illetve biológiai tulajdonságaira kedvezően ható, iparilag előállított termésnövelő anyag.

A fenti vegyületeknek szerepe van a növény anyagcsere folyamataiban, a növényi immunrendszer kialakulásában, növelésében és a fotoszintézis szabályozásában. Segítik a növény természetes védekező mechanizmusának a hatékonyságát. Az antioxidáns hatású komponensek növelik a növény gombabetegségekkel szembeni ellenállóképességét. Javítják a gyökérképződés (csírázási erély növelésével) hatékonyságát, ami kihat a termés mennyiségére.

A termék többi alkotójának is fontos szerepe van:

 • Ecklonia maxima tengeri alga kivonat: bioaktív komponensei – növekedési hormonok (auxinok, cytokininek, gibberellinek, brassinoszteroidok, abszcizinsav), alginátok, aminosavak, poliszacharidok,vitaminok és ásványi anyagok – révén növeli a gyökér és a hajtás növekedését, a fagy- és aszálytűrőképeséget, fokozza a magvak csírázását és a termésproduktumot.
 • Cukrok ( mono-, di- és oligoszacharidok), repceolaj: Fontos tápanyag források (szén (C)- forrás) a talaj hasznos mikroszervezetei számára. Általa megnő a csírázó mag, illetve gyökérkezdemény körüli rhizoszféra mikroorganizmus száma, ami következtében erőteljesebb lesz a gyökérzet fejlődése, nagyobb a hajszálgyökér-képzés intenzitása.

A talajban a poliszacharidok gél formában növelik a talaj víz-visszatartó képességét, tápanyagmegkötő képességét.

A repceolaj komponens segíti a készítmény jobb tapadását is a levél felületén.

 

Felhasználás

talajkondicionálóként:

 • szántóföldi kultúrákban 6 l/ha dózisban 300 l/ha vízmennyiséggel vetés előtt a talajra permetezve, majd bedolgozva vagy vetéssel egy menetben a mag közelében a talajra kipermetezve,
 • zöldség kultúrákban 4-8 l/ha dózisban 200 l/ha vízmennyiséggel 2 alkalommal beöntözve (az ültetés előtt, majd 10 nappal az első kezelést követően),

növénykondicionálóként:

 • szántóföldi kultúrákban 1-3 l/ha dózisban 300 l/ha vízmennyiséggel a vegetációs időszak alatt 2 alkalommal állománykezeléssel kijuttatva,
 • gyümölcs és szőlő kultúrákban 2-4 l/ha dózisban 500-1000 l/ha vízmennyiséggel a vegetációs időszak alatt 3 alkalommal állománypermetezéssel kijuttatva,
 • zöldség kultúrákban 1-3 l/ha dózisban 200 l/ha vízmennyiséggel a vegetációs időszak alatt 3 alkalommal állománypermetezéssel kijuttatva.

A GeoSynergia egyik fő komponense a

 • Fenyőkivonat, amelyet ezüst fenyőnek (Picea pungens glauca) és normand fenyőnek (Abies nordmanniana) a tűlevél és fiatal hajtás szárítmányából nyerünk ki. A két alapanyag fajta részaránya 50 – 50 %.

A kivonat hatóanyagai :

 • terpén vegyületeket – monoterpének, szeszkviterpének, diterpének, triterpének, terpénsavak,
 • szerves savak,
 • oxigén tartalmú heterociklikus vegyületek – polifenol vegyületek: fenol-savak, flavonoidok (antioxidáns és antimikrobiális hatás, beltartalmi íz- és színanyagok kialakulását befolyásolják)
 • telített és telítetlen zsírsavak, s azok észterei,
 • gyantasavak, amelyek a kártevők (gombák, bogarak) elleni védelemben segítik a növényt.

A megvásárolt termékek göngyölegeit előzetes egyeztetés után visszaszállítjuk!