NBX Cereal

MEGAKADÁLYOZZA A MEGDŐLÉST ÉS A TÚLZOTT VEGETATÍV FEJLŐDÉST, VALAMINT ELŐSEGÍTI A BOKROSODÁST A NÖVÉNYBEN

Az NBX egy Stoller technológiára alapozott termék, amely lehetővé teszi a gibberellin bioszintézis és felszabadulás folyamatának irányítását. A gibberellin felelős a szárközök megnyúlásáért, így a vegetatív növekedésért.

A termék haználata során a fentiek mellett a természetes citokininek magasabb szintű termelődését indukáljuk, amely fokozza a bokrosodást, oldalirányú növekedést, vastagabb szárat eredményez, és kedvezően hat a termésképzési folyamatokra.

Az NBX Cereal egy olyan Stoller Technológián alapuló termék, amelyet kifejezetten a gabonafélékre való alkalmazásra terveztek és fejlesztettek ki, a növény fiziológiájába való beavatkozással.

Az NBX Cereal lehetővé teszi a gibberellin szintézisének és kibocsátásának szabályozását a növényben. Ezek a hormonok felelősek a szártagok meghosszabbításáért és így a túlzott vegetatív növekedésért. Ezzel egyidejűleg a termék alkalmazásával a természetes citokininek magasabb szintézisét stimuláljuk, amely elősegíti az arra hajlamosabb oldalrügyek nagyobb mértékű bokrosodását, kedvezve a nagyobb szárvastagságnak is, ellenállást biztosítva ezzel a ‘megdőléssel’ szemben.

Az NBX Cereal terméket a két stratégia kombinációjával használva, egy tökéletesre fejlesztett eszközt kapunk a nagyobb terméshozam eléréséhez, jobb minőségi arányokkal.

ELŐNY

  • Csökkenti a szártagok túlzott meghosszabbodását.
  • Korlátozza a túlzott vegetatív növekedést az erőteljesebb fajtákban.
  • Serkenti a gabonafélék bokrosodását.
  • Serkenti a gyökérfejlődést, amely felelős a termés tápanyagellátásáért.
  • Növeli a szár vastagságát és annak ellenállóképességét.

HOGYAN MŰKÖDIK

Az NBX Cereal elősegíti a megfelelő hormonális egyensúly kialakulását a növényben a vegetatív fejlődés kezdeti fázisaiban azáltal, hogy szabályozza a gibberellinek és az auxinok túlzott szintézisét, miközben növeli a citokininek szintjét. Ez a folyamat párhuzamosan jelenik meg egy nagyobb számú tőhajtás csírázásának indukciójával.

RIZS

NBX Cereal 3L/Ha mennyiségben a zászlóslevélen alkalmazva, szabályozta a növény vegetatív fejlődését mely nagyobb virágzatot, magasabb szemsűrűséget és következésképpen ,  nagyobb terményt eredményezett.

BÚZA

Az NBX Cereal fiziológiai hatása a növény vegetatív fejlődésének kontrolljában jelenik meg, ami a következőket teszi lehetővé:
nagyobb gyökérfejlődés, nagyobb szár átmérő, és a virágzat növekedése a bugavirágzatban, ami a megdőlést szabályozza és növekedést eredményez a betakarításban.